Bygge hus?

Noe som er unikt og veldig spennende ved å kjøpe ny bolig, er at du får være med helt fra starten av – velge tomt, arkitektur, planløsning, produkter, detaljer. Hjemmet blir enda mer ditt eget, enda mer skreddersydd, enn om du kjøper brukt. Et annet vesentlig pluss ved det å kjøpe nytt, er at du får garanti på boligen. Dette gir deg som boligkjøper en større sikkerhet med hensyn til så vel det generelle håndverket som de enkelte produktene.

Isolasjon og oppvarming

I dag er det et stort fokus på energiforbruk – et tema som også er sentralt i valget mellom gammelt og nytt. Eldre boliger er generelt dårlig isolert, og tidligere tiders byggemetoder står langt tilbake fra det vi i dag ønsker og forventer av komfort. Ventilasjon er også et viktig stikkord – skal eldre boliger få skikkelig ventilasjon kreves det omfattende ombygginger. Dette er elementer som definitivt hører hjemme i regnestykket, da det betyr større utgifter til strøm og oppvarming.

Bygge garasje?

Å bygge garasje virker kanskje enkelt, men det er mye å tenke på og ta stilling til før selve byggingen kan starte. Når du skal bygge garasje, er det første du må gjøre å ta en vurdering av plassbehovet. Hvor mange biler bør du ha plass til i garasjen? Har du behov for annen type lagringsplass? Eventuelt oppholdsrom?